©AFP
©AFP

Britanci potvrdili: Dve trke na Silverstonu

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.06.20. | 11:16

Prva će biti održana 2. avgusta, a druga sedmicu kasnije

Sve bolje vesti stižu iz Formule 1 koja se polako sprema da konačno otvori asezonu koju je ukočila pandemija virusa korona.

Kako javlja BBC, britanska vlada je dozvolila najavljeni plan o održavanju dve trke najbržeg cirkusa u 2020. i pored epodemioloških mera. Mere će, specijalno za sportiste biti ublažene, te će oni umesto 14 dana karantina po ulasku u Veliku Britaniju imati sedam. Naravno, odluka je podigla tamo mnoge obrve, pošto je očigledna favorizacija sportskih radnika u odnosu na ostatak stanovništva, no to nije sportska tema.

Izabrane vesti

Tema je to da će se te trke voziti 2. i 9. avgusta na čuvenoj pisti Silverston, nekadašnjem uzletištvu bombardera za vreme Drugog svetskog rata. Oba gran-prija će biti održana pod posebnim uslovima - bez gledališta i sa minimumom članova timova.


Formula 1 bi, po sadašnjem planu mogla da krene pred praznim tribinama 5. jula u Austriji, pa će se dalje već videti. Do sada su otkazane tri trke - u Monte Karlu, Holandiji i Australiji, a odložene su u Bahreinu, Azerbejdžanu, Kini, Vijetnamu, Španiji i Kanadi. Za sada je samo VN Rusije dobila novi datum održavanja, 27. septembra, dok ostali i dalje čekaju novo mesto u F1 kalendaru.


tagovi

Silverston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara